RAPUNZEL

PIONIERI DIN 1974

HAND IN HAND (MÂNĂ ÎN MÂNĂ)

Ecologie şi comerţ corect

Producem bio din dragoste.

Ce este MÂNĂ ÎN MÂNĂ?

Programul de parteneriat „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“ îmbină ideea culturilor controlate biologic cu cea a comerţului corect. Relaţiile de livrare garante şi de lungă durată oferă partenerilor noştri noi şanse de viitor, iar clienţilor noştri o calitate biologică înaltă.

RAPUNZEL a început în 1987 cu un partener – cooperativa El Ceibo – iar astăzi numărul partenerilor „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“ a crescut la 14. În cadrul unui comerţ corect procurăm de la aceşti parteneri 11 materii prime.

O colaborare de încredere timp de mulţi ani, un schimb permanent, precum şi vizitele personale şi un control durabil al calităţii garantează calitatea înaltă a produselor noastre. Verificarea efectuată de către inspectorii independenţi asigură în mod suplimentar această calitate.

Sigla „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“, aparţinând firmei noastre, se găseşte pe toate produsele RAPUNZEL, ale căror materii prime provin într-o proporţie de cel puţin de 51%de la partenerii „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“. RAPUNZEL renunţă la această trimitere, încazul produselor care conţin sub 51% asemenea materii prime. Peste 80 deproduse RAPUNZEL poartă astăzi sigla „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“.

În plus, RAPUNZEL sprijină din 1998, cu o sumă care depăşeşte 504.000 € (situaţie din martie 2011), 122 de proiecte sociale şi ecologice din ţările de origine. Acest sprijin se desfăşoară prin intermediul fondului „MÂNĂ ÎN MÂNĂ“, administrat de către RAPUNZEL şi Deutsche Umwelthilfe (DUH – Asociaţia pentru sprijinirea mediului).

Conform căror criterii lucrăm noi?

Criteriile„MÂNĂ ÎN MÂNĂ“ se orientează după liniile de ghidare privind echitatea socială ale IFOAM (o asociaţie umbrelă internaţională, ce reuneşte toate organizaţiile care practică agricultura ecologică), precum şi după standardul SA 8000 (Social Accountability) al SAI (Social Accountability International) şi după normele de lucru nucleu ale ILO (International Labour Organization).

RAPUNZEL Naturkost garantează:

· raporturi comercialedirecte şi de lungă durată

· garanţia preluării produselor

· preţuri corecte pentru produse, peste preţul mediu convenţional de pe piaţă

· sprijin şi consiliere

· încurajarea proiectelorde interes social prin intermediul fondului HIH („MÂNĂ ÎN MÂNĂ“)

· urmărirea fluxului mărfii (de la producător până la consumator)

· transparenţă privind activitatea comercială în general

Partenerii noştri HAND IN HAND garantează:

· produse de calitate biologică

· salarii şi preţuri corecte plătite producătorilor

· asigurarea socială a colaboratorilor

· condiţii demne de muncă

· fără muncă forţată şifără muncă prestată de către copii

· urmărirea fluxului mărfii

· transparenţă privind activitatea comercială în general

Partenerii noşti HAND IN HAND

· ACHAL – sâmburi caju

Întreprinderede prelucrare cu aprox. 1.000 de agricultori ecologişti, India

· ANAPQUI – quinoa

Cooperativă formată din fermieri mici cu aprox. 900 de agricultori ecologişti de quinoa,Bolivia

· ASSUKKAR – zahăr integral din trestie RAPADURA

Plantaţie şi întreprindere de prelucrare a zahărului aparţinând familiei Ortuno, CostaRica, aprox. 130 de muncitori (toţi sunt angajaţi permanent)

· BURKINATURE – mango

Aprox. 60 de fermieri cultivă mango şi îl usucă în 4 grupe de uscătoare, Burkina Faso

· CAMPESINO – nuci para (nuci braziliene)

Cooperativăcu 150 de membrii, Bolivia

· CEPICAFE – cafea arabică

Asociaţie umbrelă cu 92 de organizaţii de bază şi aprox. 2600 de producători de cafea,Peru

· CONACADO – cacao

Cooperativă producătoare de cacao cu aprox. 6000 de fermieri ecologişti, Republica Dominicană

CONACADO – Republica Dominicană

CEPICAFE – Peru

ASSUKKAR – Costa Rica

EL CEIBO – Bolivia

ANAPQUI – Bolivia

CAMPESINO – Bolivia

ITURBE – Paraguay

· EL CEIBO – cacao

Cooperativă formată din fermieri mici cu aprox. 1200 de agricultori ecologişti de cacao,Bolivia

· ITURBE – zahăr Cristallino din trestie

Cooperativă de fermieri cu aprox. 400 de agricultori ecologişti de trestie de zahăr şi întreprindere de prelucrare a zahărului, Paraguay

· KAGERA COOPERATIVE UNION – Robusta Kaffee

Cooperativă formată din fermieri mici cu aprox. 15000 de producători de cafea bio, Tanzania

· PLANETA VERDE – zahăr integral din trestie RAPADURA

Plantaţie şi întreprindere de prelucrare a zahărului aparţinând familiei Baumgartner cu aprox. 165 de muncitori (dintre care 35 sunt angajaţi permanent, iar 130 în timpul recoltei); colaborează cu alte 4 ferme ecologice, Brazilia

· PROIECTUL SRI LANKA RAPUNZEL – cocos

Asociaţie de fermieri compusă din 8 familii, Sri Lanka

· SEKEM – susan

Fermă şi întreprindere de prelucrare, colaborare cu aproximativ 20 de fermieri pentru demeter-Sesam, Egipt

· VIA VERDE – zahăr integral din trestie RAPADURA

Plantaţie şi întreprindere de prelucrare aparţinând familiei Micali cu aprox. 100 demuncitori (dintre care 10 sunt angajaţi permanent, iar 80-90 în timpul recoltei), Brazilia

SEKEM – Egipt

ACHAL – India

PROIECTUL RAPUNZEL – Sri Lanka

BURKINATURE – Burkina Faso

KAGERA COOPERATIVE UNION – Tanzania

VIA VERDE – Brazilia

PLANETA VERDE – Brasilia

Mai multe informaţii legate de RAPUNZEL HAND IN HAND găsiţi în broşura noastră informativă sau la adresa de internet www.rapunzel.de.

Tipărit ecologic pe hârtie 100% reciclabilă cu cerneală de tipar săracă în uleiuri minerale. Stereotipie fără chimicale şi fără apă. Energia electrică pentru procesul de tipărire este produs prin forţa hidraulică. Producţia tipografică este neutră din punct de vedere climateric.

×
Închidere panou